Първоначално публикувано от georgievd
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеКолега, ти катализатора за балон за въздух високо налягане ли го имаш, че турбината да прави налягане в него???? Налягането не го прави турбината, тя използва енергията на изгорелите газове. Нещо бъркаш. А за ограничаването и си има други способи
Не знам какво да отговоря!...
Какво става с ускорените от турбото изгорели газове, който би трябвало да се върнат в двигателя - излизат свободно през правата тръба.
Налягане, дебит, течение...не знам, не съм механик, но по физика и механика на флуидите имах що годе добри оценки.
Ако нещо съм в грешка да ме поправи някойI came, I saw, I ran away screaming
Comment
-
Изгорелите газове не се връщат в двигателя, приятел, те завъртат турбото, а не то тях и после айде навънка....156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Има и по интелигентен начин. Спира се диагностиката на сондата и подгряването софтуерно и може тая сонда да се разкара тотално.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеИма и по интелигентен начин. Спира се диагностиката на сондата и подгряването софтуерно и може тая сонда да се разкара тотално.
Comment
-
Първоначално публикувано от 33Dandy Покажи съобщениеСтава, ама аз предпочитам симулатор (регулируем) за да мога да си понаглася по-добре нещатаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Това е диагностична сонда. Какви настройки ще правиш с нея?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Вие, изобщо замисляте ли се какъв въздух дишаме?За 0.2от секундата сте способни да отровите цялата планета.Целия труд по смяната на катализатора, заваряне ново гърне и т.н, май ще ви излезне колкото един по-евтин нов катализатор?А и да не говорим, че след още много малко време, ще ги търсят по техническите прегледи.
п.с Сега недейте да се правите на остроумни и да ме оплюете, ами се замислете над тези думи.Поздрави на всички.Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
А дали?
Не съм запознат обстойно с тия универсалните... но оригинален катализатор си струва бая пари.
И ако гоним еко норми повечето тук ще са и за сервизиране на двигатели.
Тая кола ще излезе златна.
Не сме дорасли (не ни позволяват да дорастем) до там... не може 90% от автопарка да е над 10 годишен и да говорим за екология.
Инак на теория звучи чудесноWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
дрънчене от катализатора
Здравейте, при мен проблема е следния.
Всичко в катализатора е натрошено на парчета и при подаване.. дрънчи ужасно / като разклатя с ръка катализатора трака все едно е пълен с камъни/
Това,че ще го махам е ясно / в сервиз разбира се /
Притеснява ме да не се получи някакъв проблем със сонди, датчици, светене на лампи и т.н.
Моля някой с такава кола / от подписа / ако е правил това "упражнение" да сподели подробности.АЛФА-РОМЕО 147 1.6 04г.
Comment
-
Първоначално публикувано от rosku Покажи съобщениеЗдравейте, при мен проблема е следния.
Всичко в катализатора е натрошено на парчета и при подаване.. дрънчи ужасно / като разклатя с ръка катализатора трака все едно е пълен с камъни/
Това,че ще го махам е ясно / в сервиз разбира се /
Притеснява ме да не се получи някакъв проблем със сонди, датчици, светене на лампи и т.н.
Моля някой с такава кола / от подписа / ако е правил това "упражнение" да сподели подробности.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеА дали?
Не съм запознат обстойно с тия универсалните... но оригинален катализатор си струва бая пари.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Момчета,не си махайте катализаторите.Вече идва времето,когато няма да може да минем технически преглед без тях.Положението много взе да се затяга на ГТП пунктовете.Не си струва да си продадеш катализатора за 80-100лв а после да трябва да извадиш 600-700 за да го върнеш обратно!
Comment
Comment